Hoppa till sidans innehåll

SkidO UPPDATERAD 20/1

21 DEC 2012 20:48
SkidO 19-20 januari
  • Uppdaterad: 20 JAN 2013 10:31

SkidO tävlingar 19-20 januari i Säter. Mer information finns i Eventor.

 

20/1 Onlinebevakning finns här: http://www.obasen.nu/liveresultat/

 

17/1 Nu finns startlistan i Eventor, se länk ovan. Observera att första start på lördag flyttas fram till 12.00.

Robert Östlund

 

Vår tävling kommer att genomföras enligt plan. Just nu 15/1 faller det snö så det kommer att vara fina förhållanden. Startlista kommer att lägga ut torsdag kväll. Och sedan hoppas vi på att det inte blir för kallt.

Robert Östlund

 

I dagsläget 10/1 bedöms tävlingen kunna genomföras enligt planerna särskilt då prognoserna visar kyla och en del snö. Bollnäs har för säkerhets skull utsetts till reservort. Rhens BK kommer i sådant fall att tillsammans med Säterbygdens OK genomföra arrangemanget. Beslut om eventuell flytt tas måndag kväll.

Per Sandberg / Tävlingsledare

 

Förutsättningarna för att genomföra tävlingen bedöms efter gårdagens inspektion och dagens arbete med spårsystemet som mycket goda. Oro fanns efter nyårshelgens våldsamma töväder men då samtliga spår hade sladdats ett flertal gånger innan tövädret så har underlaget hållit förvånansvärt bra.

Det arbete som i dag utförts har i första hand riktat in sig på att få bort knölar efter det att människor och hästar gått i spåren under tövädret, varefter det fryst samt att skotta i snö där det varit sämst.  De gropar som finns har inte helt gått att få bort men då prognoserna för veckan talar om konstanta minusgrader och 6-8cm snö mot slutet av veckan ska även det kunna rättas till.

Reservorter är vidtalade om prognoserna skulle avvika för mycket. Vilken ort det blir bestäms inte förrän senare i veckan, detta beroende på att två av de tänkta reservorterna i dagsläget inte har mer snö än vad som finns i Säter

I dagsläget är dock förutsättningarna så att tävlingarna kommer att genomföras.

 

Per Sandberg / Tävlingsledare

Skribent: Robert Östlund

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info