Hoppa till sidans innehåll

DM Sprint

05 SEP 2020 18:57
Äntligen var det då dags för årets första riktiga tävling denna begränsade säsong - DM i Gustafs.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2020 18:57

Det blev en intensiv start på DM helgen då sprintdistansen avgjordes i Mora by på en alldeles nyritad karta som Anton tagit fram och på Emils utslagsgivande banor. Tyvärr var Emil krasslig och fick stanna hemma och kunde då inte ta emot deltagarnas positiva omdömen om banor och karta. Det var en blandning av snabblöpta sträckor på gatorna i bostadsområdet och lite klurigare kontroller vid hyreshusen och skogspartiet vid vattentornet. Det krävdes att löparna kunde byta teknik och fart under loppet för att lyckas optimalt. 

Tävlingen var extra utdragen för att kunna följa rådande restriktioner om max 50 stycken i terrängen samtidigt vilket gav ett jämt flöde av löpare utan risk för täta ansamlingar. Varje löpare fick verkligen utmana sig själv på banan. Klasserna var från de yngsta 10 åringarna upp till 65 som var den äldsta som erbjöds - totalt drygt 300 startande. 

I seniorklasserna bjöds riktigt namnstarka startfält och det blev som väntat tuffa sekundstrider både i dam- och herrklassen. Minst marginal blev det för damerna där erkänt duktiga sprintorienteraren Villma von Krusenstierna från OK Kåre bara var 2 sekunder före Ella Olsson , Grycksbo och 10 före Malungs Jennie Eriksson - Börjesson. H21 var blev en kamp mellan Malung och Stora Tuna som så många gånger tidigare och den här gången drog Malungslöparna längsta strået med Oskar Sandberg 20 sekunder före William Lind. Bronsplatsen gick till Stora Tuna genom Jesper Svensk. Oskar som har sina orienteringsrötter i Säterbygden var riktigt nöjd med hur han lyckats hålla riktigt hög fart under hela loppet och sprungit så gott som felfritt på banans alla 21 kontroller.  

I morgon väntar en långdistans vid Mora IP där karaktären kommer att vara något helt annat med stark kupering på Stabbergen och en hel del utmanande kontroller i sluttningen - helt säkert kommer det att bjudas täta dueller även där.

Skribent: Carina Sandberg
E-post: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

blobid0.png

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info