Hoppa till sidans innehåll

DM helgen

13 SEP 2021 08:06
DM medaljer till veteranerna
  • Skapad: 13 SEP 2021 08:06

Vid helgens DM tävlingar som arrangerades av Vansbro vid skidstadion i Nås blev det en del framgångar i de äldre klasserna. Lördagen bjöd på en medeldistans i orienteringsterräng där det varierade mellan snabblöpta mossbeklädda sluttningar och mer svårframkomliga partier med tät skog eller hygge. 

Den i klubben som fick till alla utmaningar bäst för dagen var Carina Sandberg som vann DM klassen D55 med över 3 minuter efter ett lopp hon var i stort sett nöjd över. Övriga DM klasser saknade framskjutna Säterbygden placeringar. Utöver DM fanns det öppna banor där klubbens yrväder 6:åriga Leonard Hörnell Öhlund sprintade runt Mycket lätt bana på andra snabbaste tid. 

Söndagen bjöds stafetter i samma område med viss utökning av området. Banorna korsade mellan stora hyggen där den äldre barrskogen utnyttjas optimalt. Optimal är även beskrivningen på hur loppen för klubbens 50-gubbar utvecklade sig. Per Sandberg, Andreas Stamer och Dan Hörnell har inga stora förhoppningar på framskjuten placering inför starten, detta präglat av de många misstag som gjordes på medeldistansen. Stafett är stafett och där fick alla tre till det utan några större missar och sprintade in på en fin 3:e plats bland konkurrens från några riktigt starka klubblag. Segrade överlägset gjorde Västerbergslagens lag som ledde stafetten från start till mål men därefter blev det en rafflande uppgörelse mellan flera lag där Dan fullföljde med att stämpla in på en fin bronsplats.  

Skribent: Carina Sandberg
E-post: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

blobid0.png

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info