Hoppa till sidans innehåll

EM silver till Frida

08 FEB 2017 18:36
EM i skidorientering pågår just nu i Finska Imatra och där tog Frida tillsammans med Ulrik Nordberg ett silver under dagens sprintstafett.
  • Skapad: 08 FEB 2017 18:36

Vid EM i skidorientering i finska Imatra, strax väster om ryska gränsen har Frida fått en riktigt bra start. På individuella sprinten slutade hon 7:a efter att haft hög åkfart hela loppet men fått en strulig sträcka mot slutet där hon fastnade i ett ”gen”. Hon var lite besviken över att hamna utanför podiet men det blev ändå tändvätska inför stafetten där hon fick förtroendet att tillsammans med Ulrik Nordberg åka i Sveriges 3:e lag.

Det blev en mycket tight stafett där Ryssland hade sina tre lag i täten nästan hela stafetten. De svenska lagen fick en kamp om att vara bästa blågula lag. Enligt reglerna får varje nation bara räkna ett av sina lag i medaljstriden. Strid var precis var det blev ända in på mållinjen. Det var 6 lag som gav sig ut inom ½ minut på sista sträckan som skulle avgöras på 10 minuters åkning där sista halvan var rak utan gafflingar. Ulrik som är känd för att vara både tekniker och taktiker passerade alla lag utom det bästa ryska laget som korsade mållinjen på samma sekund men målkameran dömde ryssen före. Det var ändå mycket nöjda silvermedaljörer som poserade framför kameran.

Nu väntar en utmanande långdistans i morgon.

 

Länk till arrangörens hemsida: http://skiofinland.fi/en/

 

Intervju och reportage på Skogssport:   https://www.svenskorientering.se/

 

Skribent: Carina Sandberg
Epost: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info