Hoppa till sidans innehåll

Frida vann juniorcupen

04 OKT 2011 21:12
Frida Sandberg vann den prestigefyllda Silva Junior Cupen total i klassen D 18 då den avgjordes i helgen med ultralång-SM.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:43

Efter en mycket framgångsrik säsong med rader av segrar, däribland 2 SM-guld ledde Frida cupen inför den avslutande ultralång tävlingen i Lindesnäs med HJS Vansbro som arrangörer. Hon hade 200 poäng att tillgodoräkna sig men den sista tävlingen måste räknas med varför det var en öppen tävling då de drygt 60 tjejer starka startfältet gav sig iväg på den 12 km långa banan. Det blev långa led i skogen då stora delen av banan var "rak" och Frida hade 3 tjejer framför sig som sprungit tillsammans och hon fick den något försmädliga 4:e platsen, precis utanför SM-medalj. De 36 poäng som hon fick räckte med god marginal att vinna cupen, 18 poäng före OK Kåres Lisa Risby som var den som vann dagens SM-tecken. Emma Backlund kan också se tillbaka på en mycket fin säsong och blev 58:a sammanlagt i cupen där det krävs placeringar bland de 30 bästa för att få några poäng. På ultralången slutade hon på en 41:a plats och var mycket nöjd efter att ha fullföljt den långa banan, för övrigt det första Ultralång SM:et som körts i klasserna HD18. 

En som provade distansen trots att han bara hunnit fylla 15 än var Oskar Sandberg som gjorde en stabil insats och i konkurrens med landets starkaste 18-åringar sprang in på en 23:e pats, ca 6 min efter på den drygt 14 km långa banan. Det var en trött men nöjd Oskar som fullföljde tävlingen. Helgen avslutade han sedan med att spurta hem Dalacupen bland 16-åringarna där han med bara 3 sek marginal besegrade Leksands Johan Söderlund på deltävlingen, Johan som även blev 2:a på cupen bara 9 poäng efter Oskar.

Klubbens starka juniorer tar nu en lugnare träningsvecka för att ladda inför helgens 25-manna där de är en del av stommen till laget som i övrigt kommer att bestå både av ungdomar och äldre i vanlig ordning.

Skribent: Carina

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info