Hoppa till sidans innehåll

MTB-O SM

11 JUN 2012 17:43
5 SM guld i MTB-O
  • Skapad: 11 JUN 2012 17:43

Oskar och Frida vann i helgen storslam då de tävlade i den relativt nya grenen av orientering - MTB-O på tre områden utanför Stockholm. Helgen inleddes med en sprint i Märsta där det bara var Oskar som representerade Säterbygden, det i klassen H 16. Det var en orienteringsteknisk bana med många vägval i ett stigrikt friluftsområde blandat med industriområde fullt av återvändsgränder. Oskars säkerhet i orienteringsmomentet fällde avgörande och han vann över Kvarnsvedens Filip Bergström med dryga minuten.

 

På lördag var det långdistans utanför Kungsängens militärområde och det blev ett fysiskt kraftprov utöver det vanliga. Det var tungcyklade stigar där cyklar fick släpas i leran blandat med långa sträckor på grusväg som sög kraften ur åkarna. Oskar vann övertygande med ett fåtal orienteringsmisstag och med sina 82 minuter på den 14 km långa banan vann han med 7 över 2:an. Frida som åkte i D 20 klassen hade 19 km bana men cykelsträckan mätte närmare 35 km där många kilometer hade varit springande med cykeln efter sig. Det var en trött Frida som kom i mål efter drygt 2 timmars kämpande och hon blev svensk juniormästarinna med drygt 15 min. Hon har inom loppet av 9 månader vunnit långdistansen i 3 olika orienteringsdiscipliner.

 

Medeldistansen avgjordes vid Ruda gård där klubben deltagit på både 10-mila och 25-manna under åren. Det är ett stigrikt friluftsområde där flera av stigarna är breda och löpvänligan med ett fint lager grus. De stigarna hade banläggaren undvikigt och det blev helgens längsta kilometertider där cyklister och cyklar var lerigare än någonsin och det var en hel del åkare som valde att gå närmaste vägen hem. Frida och Oskar avslutade med Säterbygdens flagga i topp och kunde bärga ytterligare varsitt SM-tecken.

 

Skribent: Carina Sandberg

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info