Hoppa till sidans innehåll

Nytt guld till Frida

21 FEB 2022 11:22
Frida Sandberg har varit stabil på de senaste tävlingarna i skidorienteringen med flera pallplatser och när sprint SM avgjordes i Sundsvall var det dags för henne att få stiga överst på pallen som svensk mästarinna
  • Skapad: 21 FEB 2022 11:22

Spårsystemet ställde stora krav på hög orienteringsförmåga i snabb fart vilket passade Frida mycket bra. Hon tog kommando direkt vid de första kontrollerna som låg i ett mycket tätt spårområde som krävde fullt fokus vilket Frida lyckades med. Tappade lite koncentration på mitten av banan sedan hon kommit ikapp en av konkurrenterna 1 minut och de turades om att dra men med någon krok som följd. Det räckte ändå till seger där hon hade 23 sekunder tillgodo på tidigare EM medaljör Magdalena Olsson och 44 före förra årets världsmästare Lisa Larsen. Ett skönt kvitto att ha med sig in mot VM i Finland som väntar om drygt 3 veckor. Ett VM som kommer att vara mer sprintbetonat än tidigare vilket Frida tror kommer att passa henne bra, snabb i kartläsning och skidåkning på smalspår som hon är.

SM fortsatte på söndagen med fysiskt krävande långdistans på 16 km bana fågelvägen där utmaningen var att välja rätt vägval och att orka ligga på i skidåkningen. Lisa visade vilken vass skidåkare hon är och vann övertygande. Frida var i stort sett nöjd även detta lopp som räckte till en 3:e plats och bronspeng vilket visar att hon tillhör den yppersta damtoppen som kommer att försvara de blågula färgerna på stundande VM.

Vid sidan om elitens kamp om ädla SM tecken bjöds veteranerna på sitt svenska mästerskap. Där var det Carina och Per Sandberg som mötte upp i klubbens färger. Carinas facit blev två veteranguld i D55 men Per fick nöja sig med en 7:e plats på sprinten i den stenhårda H55 klassen och fick en snöplig felstämpling sedan en stämpling saknats efter 1 mils långdistans lopp på söndagen.

Skribent: Robert Östlund
E-post: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

blobid0.png

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info