Hoppa till sidans innehåll

Nytt silver till Frida i UEM

10 FEB 2010 20:51
På dagens sprint i UEM tog Frida ytterligare ett silver

  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:16

På sprintdistansen lyckades Frida åter ta medalj vid UEM i Rumänien. Trots ett tidigt startnummer och nyckfullt väder med snö och blåst kunde silvermedaljen bärgas med 27 sekunder till ryskan Tatyana Oborina. Åt UEM:s suveräna drottning Linda Lindkvist som vann med 58 sekunder var det inget att göra. 

 

Då det snöat och arrangörerna haft svårt att hålla spåren öppna blev det en hel del fri orintering då skaren höll.

Tidigare under veckan har det inte varit möjligt att gena och nyttja tekniken för "sommarorientering" men under sprinten var det möjligt vilket var receptet för silvermedaljen vilket en nöjd Frida berättade på telefon från Rumänien.

 

I morgon söndag gäller det stafetter och där får ungdomstjejerna mäta sig med juniorerna och tävlar då i JVM-klass.

På söndag kväll avslutas sedan UEM/JVM med bankett och disko innan hemfärd på måndag.

Frida silver på UEM Frida Sandberg tog Säterbygdens första internationella medalj då hon i dag på medeldistansen i UEM i Rumänien blev 2:a. Som tidigt startande låg hon länge i ledningen men fick se sig slagen med snöpliga 2 sek av landslagskompisen Linda Lindqvist som tävlar för OK Denseln men studerar i Mora på skidO-gymnasiet. Det var utslagsgivande banor med kraftig kupering och tätt spårsystem. Det var en nöjd Frida som fick sin medalj först vid blomsterseremonin men sedan en gång till på ordinarie prisutdelning. Firandet blev kortvarigt då det är att ladda om för morgondagens långdistans. Det går utmärkt att följa tävlingarna via on-lineresultat på Länk till UEM:s hemsida

Skribent: Robert Östlund

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info