Hoppa till sidans innehåll

SM i skidorientering

20 JAN 2020 07:55
Tjejerna krigade sig till en bronsmedalj när SM i skidorientering avgjordes.
  • Skapad: 20 JAN 2020 07:55

SM i skidorientering skulle i helgen ha avgjorts i Sollefteå men den snöfattiga vintern har sträckt sig långt upp i landet. På 1 veckas varsel blev Säterbygden delaktig som arrangör på medel och stafett SM strax norr om Älvdalen . Helgen bjöd ordentliga utmaningar för både arrangör och tävlande.

Klubben hade 3 åkare på SM medel masstart och det gemensamma omdömet var extremt tungt i det milda föret. Bäst lyckades Frida Sandberg som efter ett starkt avslutande varv blev 4:a i D21,  22 sekunder från bronset . Erica Edman åkte in som 11:a medan Oskar Sandberg blev 10:a på den milslånga H21 banan.
Inför söndagens 2-mannastafetter blev det minusgrader som gjorde spåren hårda och isiga, där en utmaning, förutom trixig orientering var att hålla sig själv och utrustningen hel. Frida gjorde en mycket stark första sträcka och växlade ut Erica med 1.15 min ledning. Tjejerna höll ihop resterande 3 sträckor bra och kunde titulera sig som bronsmedaljörer efteråt . I herrklassen var det far och son Sandberg som ställde upp i Säterbygdens färger. Det var osannolikt att de skulle kunna vara med i medaljstriden vilket Oskar hade med i tankarna på första sträckan då en av favoritlagen fick skidhaveri. Han lånade då ut en hel skida ute på banan vilket innebar många km extra för att hämta egen utrustning men laget tog sig till slut i mål som 9:e godkända lag. 
Skribent: Emma Backlund
Epost: Adressen Gömd

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info