Hoppa till sidans innehåll

SM natt och sprint

18 APR 2011 17:10
SM-guld!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:40

Frida Sandberg visade i helgen att hon behärskar all typ av orientering. Hon inledde SM-helgen på Gotland med att vinna natt-SM i D18 med nästan minuten på den 6,7 km långa banan. Det var en orienteringstekniskt krävande bana med ett tätt stignät med hundratals endurospår som korsade terrängen. Frida låg med bra redan vid radion och med säker orientering och stark löpning drog hon sedan ifrån de övriga tjejerna och kunde titulera sig som svensk natt-mästarinna, Säterbygdens första. Emma Backlund hade bara sprungit två nattävlingar innan hon ställde upp på SM och gjorde en stark insats där hon slutade på 50:e plats bland över 100 startande.

 

På lördag och söndag var det sedan sprint med både kval och finaler i Visby där finalbanorna kördes innanför ringmuren på de smala kullerstensgränderna. Frida vann sitt kvalheat medan Emma slutade på en 15:plats vilket räckte till B-final. På grund av sjukdom avstod Emma finalen. Frida visade åter att hon klarar alla orienteringens grenar då hon tog helgens andra medalj, denna gång ett brons, slagen med 27 sek av Malungs Michaela Hallkvist. Michaela som till 10-mila kommer att springa tillsammans med Säterbygden i ett kombinationslag varför hennes seger var extra rolig.

 

För killarna i klubben, Erik Fernlund och Oskar Sandberg, blev det inga tävlingar alls under helgen då sjukdom satte stopp för start men de laddar nu för nästkommande tävlingar i påsk med juniorcup och Five-O.

 

Carina

Skribent: Robert Östlund

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info