Hoppa till sidans innehåll
Foto: Carina

Skido-SM Boden

28 MAR 2012 20:14
Under den gågna veckan avslutades skidosäsongen med världscup och SM i Boden.
  • Skapad: 28 MAR 2012 20:14

Klubbens representerades av tre juniorer som skördade stora framgångar. Under onsdagens sprint lyckades både Frida och Oskar Sandberg att knipa silvermedaljen efter tuffa och tajta lopp. Klubbens tredje representant Kristin Olovsson slutade på en 7:e plats. Åt segararen i H18 Jonas Larsson Bergnäset fanns inget att göra. Jonas har varit överlägsen i sin klass under året och vann under veckan samtliga SM-distanser i sin klass. Frida och Oskar var mycket nöjda med orienteringen och skidorna under den första SM-tävlingen. Skidor och vallning som mot slutet av veckan kom att vålla vissa problem.

 

På torsdagen var det så dags för stafett, en D20-stafett som SOK hade vissa förhoppningar på men tyvärr så grusades dessa av en felstämpling. Klubben fick dock en segrare då Oskar åkte i ett kombinationslag tillsammans med Jonas som inte platsade i Bergnäsets 1:a lag????????. Oskar 16år och Jonas 18år segrade i H20 utom tävlan före Bergnäsets lag och IFK Mora. Efter målgång var det en helt slutkörd Oskar som hade jagats under hela sträckan av landslagsjuniorerna Andreas Holmberg och Ulrik Nordberg men lyckats hålla undan med 10-talet sekunder.

 

Efter fredagens vilodag var det dags för medeldistans på lördagen. En medeldistans som visade sig kräva snabbhet, orienteringsskicklighet, styrka utöver det vanliga då banorna gick i stark kupering med mycket tätt spårsystem. Frida bemästrade detta utmärkt och vann SM överlägset. I killarnas klass var det däremot gott om virrpannor en som dock virrade något mindre var Oskar som lyckades knipa bronset med endast 2 sekunders marginal, Kristin slutade även här 7:a.

 

Om lördagen hade varit en dag då det diskuterades rillning och typ av rillning av skidor i det oändliga då vädret hade slagit om och det var mycket blött så var det inget mot söndagen. Natten till söndagen hade det fallit 5-6cm nysnö och temperatur på någon plusgrad vilket gjorde val av skidor, valla, rillning till lite av ett lotteri. Söndagen var annars de stora prövningarnas dag. Långdistans och tungt före, perfekta skidor 60 minuter före start men stigande temperatur. 10 minuter före start ytterligare varmare och fuktigare, snabbt beslutas att skidorna ska rillas sedan iväg till starten. Alla SOK:s åkare kommer iväg bra och ligger bra med vid radion. Frida leder redan där överlägset. In till varvning kommer Frida och Oskar nästan samtidigt. Frida går direkt i depå för att byta skidor medan Oskar bara dricker och åker vidare. Om det har med skidbytet att göra eller inte men Frida vinner även långdistansen överlägset efter knappt timmens åkning, 11km fågelvägen och nästan 300m stigning. Oskar kommer i mål som en mycket trött 5:a efter över 13 km fågelvägen. Kristin som tappert kämpade sig runt slutade på en ny 7:e plats

Skribent: Robert Östlund

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info