Hoppa till sidans innehåll

Spårröjning vid motionscentralen

09 NOV 2013 11:16
I helgen har motorsågsförsedda klubbmedlemmar samlats för att röja hela elljusspåret från sly och hängande grenar.Nu kan snön komma vilken dag som helst och det kommer att bli riktigt fina möjligheter.
  • Skapad: 09 NOV 2013 11:16

 Elljusspåret har av säterborna fått lite kritik för att det är för tufft med branta backar och svåra kurvor och för att förbättra det har Roland skissat på en enklare förlängning som nyttjar skogen omkring ”mullelekplatsen” där det finns lite färdiga stigar och skogen är öppen och fin. Det finns inte ekonomi för att få till elljus på den slingan men som dagspår på helgerna eller för de som är daglediga kommer det att kunna bli ett trevligt alternativ till alla de som åker ut på golfen för att leta snällare skidåkning.

För barnen har det nu äntligen kommit en bit på väg med den skidteknikbana som Oskar skissade på för över 2 år sedan. Nu finns en grund för lite roliga knixar och kullar och skogen har glesats ut för att snön ska kunna ramla ner så vi håller tummarna för att våra yngsta skidbarn ska få en rolig förlängd teknikbana alldeles utanför knuten på motionsanläggningen.

Innan snön faller blir det några veckor till med löpning med pannlampa för de äldre. För att få lite variation till att bara springa längs stigar finns det en reflexbana som startar vid motionscentralen och snirklar sig obanat och på mindre stigar ca 2 km där en förlängning på ytterligare en km är planerat. Den är helt omöjlig att hitta runt dagtid utan det går bara i mörker med lampa på. Välkommen alla ni som är sugna på att prova.

Skribent: Carina Sandberg
Epost: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info