Hoppa till sidans innehåll

Vårresor

31 MAR 2010 18:53
Dags att anmäla sig till några av vårens resor.
  • Skapad: 31 MAR 2010 18:53

 Möt våren i Uppsala!                              

 

 

För dig som inte redan bestämt dig för att följa med på klubbens vårresa till Uppsala möte 23-25 april så följer här en beskrivning på terrängen som kan få vem som helst att smälta:

 

Terrängtyp: Lättare banor går i skogsmark med inslag av åkrar och ett mindre antal stigar och vägar. Övriga banor går till stor del i öppen lättframkomlig barrskog med ljuvliga och detaljrika hällmarker samt skogsbevuxna sankmarker. Det finns ett mindre inslag av hyggen och tät ungskog.

Kupering: Svag till måttlig kupering.

 

Kan det bli mer lockande än så?

Då kan vi i så fall locka med boende i stugby, bad i Äventyrsbadet följt av gemensam mat lördag och sällskap med bara trevliga orienterare.

Om du nu bestämt dig för att haka på fatta telefon eller logga in på mailen redan nu för det är hög tid att boka exakt stugantal till Fyrishov.

Som vanligt går det nattävling på fredag följt av medel och lång på helgen.

 

 

 

Möt sommaren i Ö-vik! 

 

 

Sedan då vi sprungit några tävlingar på hemmaplan och kommit igång med teknikträningarna så passar det utmärkt att ta tag i nästa utmaning för den som vill utveckla sin orientering och prova nya terrängtyper. Läs och begrunda:

 

Terrängtyp: Måttligt till starkt kuperad, mycket detaljrik terräng. Huvudsakligen god framkomlighet. Vegetationen består till största delen av gles tallskog på höjderna och däremellan tätare blandskog. Ett antal stigar och vägar finns i området.

 

Sista helgen i maj 29-30 bjuds tävlingar i Örnsköldsvik med bästa Norrlandsterräng! Vi passar på att göra ett teknikläger och åker upp redan på torsdag eftermiddag för att inkvartera oss på vandrarhem i centrala Ö-vik. Pigga och utvilade letar vi upp bästa tänkbara orienterings- terräng och kör ett OL-pass på fredag följt av ett besök på Paradisbadet, Ö-viks äventyrsbad.

Den här resan passar alla som klarar bana på egen hand från orange nivå (13-14) men det är hög tid att anmäla intresse då boendeplatserna kan behöva utökas om vi blir fler. Ju fler vi blir desto roligare!!

 

Anmälningar på 0225-51211 eller This is a mailto link

 

Med förhoppning om riktigt roliga tävlingsresor tillsammans!

 

 /Carina

Skribent: Robert Östlund

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info