Hoppa till sidans innehåll

Avslutning för veteranträffar och planer på sommarvandringar

26 MAR 2019 20:39
Tisdagen den 26 mars var det avslutning för vinterns veteranträffar i Säterstugan. Träffarna har varit välbesökta med i genomsnitt 15 deltagare per träff.
  • Skapad: 26 MAR 2019 20:39

Motion/träning efter var och ens förmåga, eller bara en samling i lokalen för fika och samvaro. Här har alla kunnat vara med, oavsett ålder och fysisk status.

I samband med fikat har det även bjudits på lite olika former av ”hjärngympa”. Ibland har det varit tipsfrågor, ibland någon annan klurig uppgift.

Eftersom det är en hel del av de som deltagit i träffarna som inte längre ger sig ut i skogen på orienteringsbanor ställdes frågan om vi under sommaren vid några tillfällen, kanske på torsdagsförmiddagar, kan ordna någon sammankomst. Kanske ta fika med oss och samåka till någon intressant eller vacker plats ute i naturen. Ta en kortare promenad och ha det trivsamt tillsammans.

Några förslag som kom upp var:

Besök i Risshytte hage när guckuskon blommar och kombinera detta med ett besök vid Östra Silvbergs gruva.

En kortare vandring i Säterdalens ravinsystem från Norddalen till Källorna när rödfibbla och stor blåklocka blommar som mest på en äng i sluttningen vid Källorna.

En vandring från Björnbo till Backhus och Täktlandet med besök vid den gigantiska stenmuren vid Backhus och tjärdalen vid Täktlandet.

En vandring från Solvarbo till Grens mila och längs leden vid Hyttbäcken.

Vi återkommer med mer information, dels på hemsidan, dels ser vi till att det skickas mejl med tid och plats. Vi ger besked ganska sent inför varje gång då vi vill göra utflykterna i fint väder.

Upplysningar: Ring Roland, 070-6438040.

Skribent: Robert Östlund
Epost: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info