Hoppa till sidans innehåll

DM lång , en lång tävling

06 SEP 2020 18:51
DM arrangemanget fortsatte i dag med långdistans vid Mora IP där Leif hade strängat banorna. Mycket lovord över utmaningarna som mötte de tävlade och flera synpunkter på att det var roligt med den variation på terräng och tekniska utmaning som många
  • Uppdaterad: 06 SEP 2020 18:51

Klättringen upp på Stabberget som sista utmaning krävde både fysik och fokus hela loppet. De klasser som verkligen fick något extra var HD10 som hade en av sina kontroller på allra högsta punkt, något de sällan möter annars. 

För många av de tävlande var det årets premiär som gjorde att några var lite ringrostiga men ändå tacksamma över att klubben beslutat köra tävlingar trots rådande situation. För att hålla avstånd blev konsekvensen extra utdraget startfält medan de tävlande däremot hade en kort visit på arenan för att undvika trängsel. 

Den som kom, sågs och segrade i herrarnas seniorklass var förhandsfavoriten och tidigare EM medaljören William Lind, Malungs OK. I dag var William överlägsen och han var hela 3 minuter före dagens silvermedaljören Artem Panchenko från Mora OK. Bronset gick även det till Malung och Ludvig Åhlund, där det varit en tät match med gårdagens hemmason, Oskar Sandberg som hade nästan exakt samma löptid men valde att diskvalificera sig själv då han tyckte sig ha för stor fördel av att tidigare år tränat på området.   

En av tävlingens mest nöjda löpare var Malungs Jennie Börjesson- Eriksson som efter ett näst intill perfekt genomfört lopp vann med nästan 3 minuter över tidigare landslagslöparen Emma Johansson, Domnarvet. 3:a var sprintdrottningen från i går Vilma von Krusenstierna OK Kåre nästan 4 minuter efter Jennie. 

Nästa helg finns nu möjlighet för arrangörerna att tävla om årets sista DM tecken på medeldistans i Borlänge. 

Skribent: Carina Sandberg
E-post: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

blobid0.png

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info