Hoppa till sidans innehåll

Frida tvåa i Grönklitt

21 JAN 2021 19:58
  • Skapad: 21 JAN 2021 19:58

Skidorienterarna fortsatte med deltävling i svenska cupen i Grönklitt under perfekta vinterförhållanden. Säsongens första långdistans avverkades på lördagen på banor som bjöd karakteristiska vägval för långdistans. Med det täta spårsystem av bredspårig som finns i området blev det procentuellt mycket bredspårsåkning mellan områdena med mer teknisk kartläsning. Både Frida Sandberg och Lars Widmer, klubbens åkare på loppet, var överens om att de skulle önskat mer orienteringsteknisk utmaning men hade både kämpat bra med skidåkningen vilket räckte till en 5:e respektive 15:e plats i säsongens hittills hårdaste startfält.

 

Förhoppningen inför söndagens medeldistans var att det skulle bjudas ännu mer orienteringsteknik på smalare spår vilket det också blev. Både Frida och Lars kunde dra nytta av förhållandevis snabb skidorienteringsteknik där Frida nu klev upp till 2:a plats 42 sekunder bakom tidigare landslagsåkaren i längd Lisa Larsen vilket var ett bra kvitto på att tekniken finns där. Lars avancerade även han jämfört tidigare tävlingar och hamnade på en 13:e plats med flera vassa åkare bakom sig i listan.

 

Nu har elitåkarna ett par veckors tävlingsfritt som kan nyttjas till kvalitativ träning innan cupen drar vidare till snörika Sundsvall 6-7 februari.

Skribent: Carina Sandberg
E-post: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

blobid0.png

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info