Hoppa till sidans innehåll

Skido VM Piteå

25 MAR 2019 20:27
Skidorinterings VM på hemmaplan. Säterbygden var representerade i tävlingarna som avgjordes i Piteå.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2019 20:27

Under veckan som gick har det varit Skido VM i Piteå. Det var tävlingar för både ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner. För oss veteraner började VM på onsdag när det var långdistans. Alla tävlingar var vid Linbäcksstadium utanför Piteå. Den som det gick allra bästa för var Carina som vann långdistansen med 1.57 före en ryska. Sedan var Ingrid Alexandersson trea. Dvs Carina kan titulera sig världsmästarinna i Skido på långdistans.

Dagen efter var det första medeldistansen av två. Där blev Carina tvåa 0.13 efter Ingrid Alexandersson.  Medel två var på söndag och totalt slutade med att Ingrid vann 0.58 före Carina. Så totalt tog Carina ett guld och ett silver. Ett väldigt bra resultat med tanke på alla starka ryskor och finskor som totalt dominerande andra klasser.

Per blev 12 på långdistansen och 11 på medeldistansen. Robert blev diskad på medeldistansen då stämplingen vid kartbytet inte tog.

Ett mycket bra arrangemang där vi mellan våra veterantävlingar fick titta på mycket bra skidorientering. Det fanns en storbildskärm där det varvades bilder från kartan med GPS, bilder från kontroller i skogen och en kamera som följde en åkare. Det var häftigt att se hur fort det gick när spåret slingrade sig mellan träden ned för någon backe. Tyvärr så blåste storbildskärmen ned till söndagens stafetter. För natten mellan lördag och söndag blåste det rejält.

Skribent: Robert Östlund
Epost: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info