Hoppa till sidans innehåll

SM-succé för Säterbygden

09 FEB 2022 12:28
Säterbygdens klart bästa SM facit i seniorklass någonsin!
  • Uppdaterad: 09 FEB 2022 12:28

Leksand skulle varit platsen för helgens SM tävlingar i skidorientering men snöbristen gjorde att tävlingarna på kort varsel flyttades upp till Våmhus där förutsättningarna för bra tävlingar var optimala. Även organisationen fick raggas ihop mindre än 2 veckor innan där Säterbygden blev en viktig kugge i arrangemanget. Pandemin som ännu inte släppt greppet riktigt höll på att ställa till det då några ur funktionärsstaben fick kasta in i sista stund men inga stora missöden skedde under helgens som bestod av medel masstart och stafett för seniorer och juniorer, USM och en parallell publiktävling.

Klubben hade 4 senioråkare till start som alla gjorde riktigt bra prestationer. Masstarten var extremt tight tävling med 6 gafflade varv i tätt spårområde med många korta och branta sandåsbackar. Det passade de rödgröna åkarna riktigt bra då alla är orienteringstekniskt duktiga. Frida Sandberg lyckades allra bäst och fick med sig en bronspeng från dagen. Hon hade gjort i stort sett prickfritt lopp och tyckte att åkningen stämde bra, bättre känsla än nyligen avklarade EM lopp i Bulgarien. Erica Edman har visat bra form i vinter och åkte in på en 7:e plats.

I herrklassen var det Oskar Sandberg och Ondra Hlavac som skulle försvara klubben, då Lars Widmer tyvärr tillhörde en av några Covid sjuka. Oskar och Ondra varvade tros olika gafflingsalternativ nästan samtidigt hela tävlingen igenom. Oskar var till slut den något vassare och fick en fin 4:e plats, placeringen före Ondra.

De fina resultaten individuellt bäddade för höga förhoppningar till stafetten. En tvåmannastafett med två sträckor var där det växlade ganska friskt mellan sträckorna i både dam- och herrklass då kapaciteten i lagen var skiftande. Riktigt spännande!

Tjejerna Frida och Erica visade att formen verkligen finns där och vann SM guldet på ett övertygande sätt där de redan efter 2 sträckor låg klart i täten och höll det ända in i mål. Killarna ville inte vara sämre även om det där blev mer rafflande. När Oskar gick ut på sista sträckan var det som 4:e lag några minuter efter täten. Första laget var ett helt ohotat Moralag med två landslagsåkare men sedan var det en öppen historia. Oskar tog ut det han hade i kroppen för dagen och gjorde ett orienteringsmässigt riktigt bra lopp och silvermedaljerna var ett faktum.

Säterbygdens klart bästa SM facit i seniorklass någonsin!

Skribent: Per Sandberg
E-post: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

blobid0.png

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info