Hoppa till sidans innehåll

SM guld till Frida!

30 JAN 2017 21:50
Helgens SM i skidorientering i Skellefteå blev riktigt lyckad för Frida Sandberg. Hon tog sitt andra SM guld som senior då tävlingarna i masstart medeldistans avgjordes.
  • Skapad: 30 JAN 2017 21:50

Det var länge osäkert om det skulle kunna gå att genomföra SM tävlingar då det blev inställt i Sollefteå och flyttat både  tid och plats. Frida tog kommando direkt ut från stadion och ledde vid varvningen som hon sedan höll undan ohotad över mållinjen. Det var ett riktigt skönt kvitto att hon ligger bra till i förberedelserna inför ett av vinterns huvudmål, EM i finska Imatra om drygt 1 vecka.

Övriga SM löpare var Kristin Olovsson som tyvärr missade en stämpel. I H21 åkte Oskar Sandberg in på 11:e plats, detta efter ett missöde vid en kontrolltagning där en tumme fick sig en ordentlig smäll mot ett träd.

SM helgen avslutades med stafetter där klubben hade två lag till start. I D21 var det riktigt spännande där Frida och Kristin länge var med i medaljstriden efter riktigt bra lopp i början. Kristin gick ut som 2:a på sista sträckan men efter en liten felåkning fick hon se sig omåkt av 3 lag så det blev en 5:e plats i protokollet. Oskar och Per var klubbens lag i H21 och en 7:e plats får anses som fullt godkänt.

Skribent: Carina Sandberg
Epost: This is a mailto link

Bli medlem i vår förening 

Naturpasset

Naturpasset

Våra sponsorer

 

Bagheera-logo

Säterbostäder 

Cykel & Motor 

 

Postadress:
Säterbygdens OK - Orientering
C/o Magnus Fahlholm, Yttre Heden 37
78390 Säter

Kontakt:
Tel: 022533098
E-post: This is a mailto link...

Se all info